top of page

ZABAVNA POVEZAVA TWIST BALL PAMETNE ŽOGE IN KOŠARKE

Twist ball - pametna košarkarska žoga

MISELNI UŽITKI NA TRIDIMENZIONALNI IGRALNI POVRŠINI PAMETNE ŽOGE TWIST BALL


Dragi ljubitelji košarke!

Košarka privlači širok spekter ljudi, saj je dostopna, dinamična in prilagodljiva športna igra. Če ste navdušenec, ki uživa v spremljanju igre ali njenem igranju, član skupnosti navijačev ali zgolj solo navijač, ki podpira lokalno ali profesionalno ekipo, umetnik, oblikovalec, ki vam je košarka izvor navdiha za ustvarjanje ali le občasni posameznik, ki iščete zabavo in gibanje.
Tole je za vas.
Če ste nekaj od prej naštetega, ste verjetno tudi lastnik prave košarkarske žoge.

Niste pa še lastnik pametne košarkarske žoge Twist ball!


Za igranje košarke se uporablja za ta šport značilno žogo, ki je napihljiva, izdelana ali iz gume ali sintetičnih kompozitov, ali pa tradicionalno iz usnja. Značilnosti košarkarske žoge sta še njena prepoznavna oranžno–rjava barva in njena groba površina, ki zagotavlja boljši oprijem za roko, ki jo drži. Površina krogle je skoraj vedno deljena z »rebri«, ki so potisnjeni pod njeno površino v različnih konfiguracijah in so po navadi v kontrastni barvi.


Pametna košarkarska žoga Twist ball vam ponuja edinstveno izkušnjo. Gre za miselno igro, ki temelji na sestavljanju motivov na tridimenzionalni površini krogle.  

Pametni Twist ball ponuja izziv, ki zahteva logično razmišljanje, vztrajnost in ustvarjalnost, ne glede na to, ali se sestavlja motiv košarkarske žoge ali kateri koli drug motiv. Medtem ko klasična košarkarska žoga spodbuja telesno aktivnost in tehnike igre na igrišču, Twist ball spodbuja miselno ostrino, prostorsko predstavljivost in razvoj miselnih veščin.
Oba elementa imata svojo edinstveno vrednost - ena za fizično igro in druga za razvoj kognitivnih sposobnosti.

Dražen Petrović, Mozart košarke, eden najbolj izjemnih košarkarjev svojega časa, je ustvaril nepozabno zapuščino svetu košarke. Lahko bi ga povezali s pametno žogo Twist ball v smislu izziva, s katerim se je soočal na igrišču in njegove odločnosti, da bi dosegel vrhunske rezultate.

Dražen Petrović je eden najboljših evropskih košarkarjev vseh časov. V  svoji karieri je dosegel velike uspehe tako  na klubski kot na reprezentančni ravni. Za vedno si ga bomo zapomnili po njegovih spretnostih, zmagovalni miselnosti in edinstvenem načinu igranja.  Bil je tudi igralec, ki je bil pred svojim časom, zato se ga je upravičeno oprijel vzdevek “Mozart košarke“.  Žal zaradi tragične smrti na košarkarskem igrišču ni mogel doseči še več.

Dražen Petrović je eden najboljših evropskih košarkarjev vseh časov. V  svoji karieri je dosegel velike uspehe tako na klubski kot na reprezentančni ravni. Za vedno si ga bomo zapomnili po njegovih spretnostih, zmagovalni miselnosti in edinstvenem načinu igranja.

Bil je tudi igralec, ki je bil pred svojim časom, zato se ga je upravičeno oprijel vzdevek “Mozart košarke“. Žal zaradi tragične smrti na košarkarskem igrišču ni mogel doseči še več.



Enako kot Petrović, ki je nenehno izboljševal svojo igro, tudi košarkarski Twist ball ponuja izzive, ki spodbudijo miselno ostrino in vztrajnost igralca.

V obeh žogah se skriva tudi element ustvarjalnosti.
Petrović je bil virtuoz na igrišču, pametna žoga Twist ball pa omogoča ustvarjanje različnih vzorcev in motivov.
Slediti Petrovićevi predanosti in strasti do košarke je podobno vztrajnosti, ki jo zahteva reševanje izzivov s pametno žogo Twist ball.

Glavni cilj igralcev pri košarki je zadeti koš.
Ta se skozi zgodovino, razen povsem na začetku, ni spreminjal. Napredoval je od navadne košare za sadje do tega, da so mu odstranili dno.
Potem ko so lahko dobili žogo skozenj, so kmalu ugotovili, da bi bilo bolje, če bi imel mehke stranice, da bi bilo varneje ob dotikih z njim.

Glavni cilj tvistanja ali vrtenja pametne žoge Twist ball je poravnati motive na celotni krogli.
Pametna košarkarska žoga je sestavljena iz 20 delov, ki se med vrtenjem pomešajo. Cilj igre je dele pravilno poravnati, da na površini krogle tvorijo prepoznavni motiv košarkarske žoge.
To zahteva premišljeno in logično razmišljanje, vztrajnost ter sposobnost reševanja kompleksnih izzivov.
Pametna žoga Twist ball spodbuja razvoj miselnih veščin ter nudi zabaven in izzivalen način za preživljanje prostega časa.
 

Recent Posts

See All
bottom of page