top of page
IMG_6089_edited.jpg
KAJ JE TWIST BALL?

Twist ball je zabavna in izobraževalna miselno – logična sestavljanka v obliki krogle, ki je namenjena igralcem od 7 leta naprej, kot sestavljanka pa tudi predšolskim otrokom.


Gre za popolnoma varno in kvalitetno igračo, v celoti zasnovano in izdelano v Sloveniji, ki je patentirana in zaščitena. Izdelana je iz materialov, ki ustrezajo vsem predpisanim standardom. Zdravstveno in ekološko neoporečnost dokazuje certifikat o skladnosti igrače EN – 71 v skladu z evropsko zakonodajo za igrače (znak CE).


Sestavljena je iz 20 ukrivljenih kosov; 8 v obliki trikotnika in 12 v obliki lista. 3 lističi in 1 trikotnik tvorijo eno kaloto, ki se zavrti za polni krog. Z vrtenjem kalot se lističi med seboj pomešajo. Število možnih kombinacij določa poslikava. Uganka je rešena, ko so vzorci na celotni krogli ponovno sestavljeni.


Od drugih mehanskih ugank se loči po tem, da nima notranjega mehanizma.

Posamezni deli se med seboj zlagajo po vodilih. Žogico lahko fizično razstavimo na posamezne dele in ponovno sestavimo v zelo kratkem času in brez uporabe orodja. Twist ball miselne žogice imajo več različnih težavnostnih stopenj.

Težavnost je odvisna od potiskanega vzorca na žogici in barv kalot.
 

NajzahtevnejšaTwistball žoga omogoča kar 3,14 milijard med seboj povezanih kombinacij.

 

Premer žoge je 100 mm, tehta pa 105 g.


Žogica se lahko po potrebi očisti z rahlo navlaženo krpo. Ne uporabljamo pa intenzivnih čistil, topil ali razredčil.

bottom of page