top of page
IMG_6064_edited.jpg
OPIS DELOVANJA TWIST BALL PAMETNE SESTAVLJANKE

Miselna žogica Twist ball je inovativna igrača, ki združuje izjemno zasnovo in patentirano tehnologijo. Sestavljata jo dva različna koščka, ki skupaj tvorita tridimenzionalno okroglo strukturo. V tem besedilu bomo podrobno razložili opis, filozofijo in delovanje te igrače, ki spodbuja razvoj motoričnih spretnosti prstov in dlani ter kognitivnih sposobnosti pri uporabnikih. Pri vrtenju kalote je potrebna natančna motorika prstov, medtem ko sestavljanje zahteva razmišljanje, vizualno predstavo, predvidevanje korakov v naprej in povratno razmišljanje.


Miselna žogica Twist ball se sestoji iz dveh različnih koščkov, ki zaradi raznolikosti barv in vzorcev omogočata številne možnosti kombiniranja ter sestavljanja različnih stopenj težavnosti. Filozofija te žoge temelji na spodbujanju razvoja motoričnih sposobnosti in kognitivnega razvoja.


Material, iz katerega so izdelani koščki, je ABS plastika, ki lahko zaradi različnih barv povzroča različna trenja med vrtenjem. Zaradi nepravilnega pritiska prstov ter različnih prijemov same žogice lahko uporabnik na začetku doživi težave pri vrtenju.

 

Prva stopnja uporabe žogice je osvojiti motoriko prstov in pravilnega pritiska dlani ali prstov na žogico. Priporočamo, da vsak posameznik najprej osvoji vrtenje žogice, s tem si jo dodobra premeša dokler ne doseže občutka za pravilno vrtenje, saj to prispeva k pripravi žogice za sestavljanje.


Žogica je zasnovana tako, da lističi potujejo po vodilih na trikotnikih. Uporabnik naj drži žogico z eno roko čez trikotnike, medtem ko z drugo roko vrti kaloto (v začetku z dlanjo, nato pa lahko tudi s prsti, odvisno od velikosti dlani). To zahteva spretnost, koordinacijo in občutek za pravilen pritisk na žogico. Ko uporabnik osvoji to stopnjo, lahko začne s sestavljanjem vzorcev na žogici.


Miselna žogica Twist ball ponuja edinstveno izkušnjo, ki spodbuja razvoj motoričnih spretnosti, koordinacije in kreativnega razmišljanja.

 

Patentirana tehnologija omogoča vrtenje kalote in prispeva k raznolikosti izzivov, ki jih žoga nudi uporabniku. S pravilnim pristopom, vadbo in osredotočenostjo na razvoj motoričnih spretnosti se lahko vsak posameznik nauči obvladovati ta edinstven izdelek ter uživa v procesu razstavljanja, sestavljanja in vrtenja različnih vzorcev ter tematik. Miselna žogica Twist ball je zato inovativno orodje za učenje in razvijanje spretnosti ter veščin na zabaven in izzivalen način.


Žogico Twist ball lahko spremenimo v »šparavček« oz. hranilnik, hkrati pa je lahko lep spominek ali poslovna promocija z inovativnimi grafikami in motivi, ki so na njej upodobljeni.

V začetku so kanali in vodila premazana s silikonskim sprejem, kar dodatno zmanjšuje trenje. Zadolgotrajno vzdrževanje je priporočljivo postopek ponoviti po dveh oz. treh letih, ko je žogica v uporabi in izpostavljena zraku. Žogico lahko obrišemo s suho ali vlažno krpo. Ne uporabljamo pa nobenih čistilnih sredstev.


Embalaža služi kot podstavek žogice.

Navodila za prilagajanje trenja kalote, kar omogoča boljši nadzor nad vrtenjem in hkrati treniranje prstov


1. Začnite s kaloto, ki ima privzeto srednje trenje med vrtenjem.

2. Preverite svoje motorične spretnosti prstov in svoje znanje vrtenja žogice Twist ball. V primeru, da vam vrtenje ne povzroča težav, ste prvo stopnjo že osvojili. V nasprotnem primeru lahko trenje prilagodite.
3. Za prilagajanje trenja razstavite žogico na posamezne lističe in trikotnike, tako da "iztirite" eno kaloto iz vodil, jo zavrtite, da se pojavijo luknje, nato pa snamete kaloto in nadaljujete z vrtenjem in razmišljanjem. Pri razstavljanju in ponovnem sestavljanju bodite pozorni, da imate žogico v pravilnem  položaju, kar omogoča lažjo pot do cilja. Pravilni položaj dosežete, ko so križi na žogi pravilno poravnani.

4. Na notranji strani vsakega lističa boste opazili dva majhna zatiča.

Rahlo pritisnite na te zatiče, da jih premaknete navzven.

Ne skrbite, da bi se zlomili, saj za pravilno uravnavanje trenja potrebujete

le minimalen pritisk in nikakor ne silo.
5. Če želite povečati trenje, zatiče potisnite nazaj navznoter.

6. Trenje si lahko uravnavate, medtem ko ponovno sestavljate žogico v celoto.

Sproti prilagajajte vsak listič, da dosežete želeno raven trenja.

7. Ko ste uravnavanje trenja končali, sestavite žogico nazaj v celoto.

8. Prilagajanj trenja kalot je še posebej dobrodošlo za najmlajše,

  • Kako je narejena Twist ball žoga?
    Twistball je miselna sestavljanka, zložena iz 20 kosov dveh osnovnih elementov — konkavnega trikotnika in lista. Vsak kos ima na svojem robu utor, ki omogoča sestavljanje Twistball žoge.
  • Ali je Twist ball slovenski proizvod?
    Twist ball je slovenski patentiran proizvod. Proizvaja se v Sloveniji.
bottom of page