top of page

TWIST BALL VS. RUBIKOVA KOCKA

Updated: Jan 8

Miselne igre so lahko zabava za vse starostne skupine ter odličen način za preživljanje prostega časa.

V mislih imam predvsem mehanske uganke in igrače, ki zaposlijo najprej roke, nevsiljivo pa možgane, saj nezavedno izboljšujejo in ohranjajo igralčevo kognitivno zdravje, skozi igro pa od njega zahtevajo načrtovanje, reševanje problemov in kreativnost.

To je res najenostavnejši način za stimulacijo možganov, krepitev spomina, pozornosti, vztrajnosti in treniranje logičnega mišljenja.


Verjetno ste tudi že vi razmišljali, kako bi svojo mladež sprostili, zabavali in zaposlili na drugačen način ter jo odvrnili od virtualnega preživljanja prostega časa.

Pa ne samo mladežI, tudi tiste, mlade po srcu. Starejši se pa že sami od sebe umikajo virtualnemu svetu.


Nek poseben čar miselne igrače imajo. Zagotovo!


Poznana Rubikova kocka iz leta 1974, madžarskega izumitelja, kiparja in profesorja arhitekture, Erna Rubika, je menda najbolj prodajana igrača na svetu.


Kaj pa imata skupnega kroglasta miselna igra Twist ball in kocka Rubika?


Gre za novo miselno igro, ki pozornost pritegne z drugačnostjo. Njen oče je celjski podjetnik Mustafa Nadžakovič, ki je dokončal delo Josipa Matijeka – razvil je Twist ball brez notranjega mehanizma.


1. Twist ball je vrteča se pametna žogica.


2. Twist ball deluje povsem drugače, saj nima notranjega mehanizma, ker ji vrtenje omogočajo vodila sestavnih delov. Je prva in edina takšna kroglasta geometrijska miselna igra in tudi zaščitena s patentom.


3. Twist ball je primerna za vse, ki jo lahko držijo v rokah. Twist ball ima več stopenj težavnosti. Poleg tega ima Twist ball veliko različnih grafičnih motivov, vzorcev, logotipov ter predmetov. Najbolj enostavna pa je tista, ki se sestavlja po barvah. 

Žogica se prilagaja različnim starostnim skupinam, saj vsak lahko izbere svoj izziv.

Trenutno lahko izbirate med 13-mi različnimi vzorci pametne žoge in 4-mi težavnostnimi stopnjami.


Mavrična kolekcija je namenjena otrokom ali začetnikom,

ki Twist ball šele spoznavajo.

 Bolj samozavestni igralci lahko izbirajo med dvema težavnostnima stopnjama Ekstremne kolekcije.  

 
Najzahtevnejša je Športna kolekcija.

Vzorca nogometne in košarkarske žoge imata kar 1,3 milijarde kombinacij, zato sta pravi miselni izziv za bolj izurjene igralce.

Nogometnim ali košarkarskim navdušencem pa spominek

in motivacijski okras delovnega prostora.


4. Različne težavnostne stopnje omogočajo igralcem, da izberejo stopnjo uganke, ki jim najbolj ustreza in postopoma nadgrajujejo reševanje od najlažje do najtežje. Rubikova kocka ima samo eno težavnost.


5. Vsaka vrteča se kalota od štirih ima svoj del vzorca, ki se mora poravnati s preostalimi deli, da je uganka pravilno rešena. Ta vidik omogoča občutek zmage, dosežka in zadovoljstva, ko uspešno poravnaš ter sestaviš vse motive na žogici.


6. Twist ball razvija prostorsko razumevanje. 


7. Twist ball se fizično razstavi na 20 kosov in ponovno sestavi kot 3D sestavljanka. 

 

Zakaj je tvistanje dobro?

Twist ball, pametna žoga, prinese veliko ur zabave, druženja, sprostitve in miselnih izzivov vsem ljubiteljem reševanja ugank in sestavljank.

 

 

 

 

106 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page